Wachttijden

Adagio Psychologen maakt geen onderscheid tussen de wachttijd voor aanmelding (aanmeldingswachttijd) en de behandeling (behandelingswachttijd). Omdat je door één psycholoog geholpen zal worden begint de behandeling direct na de intake.

Wachttijden Jeugd

Voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar is de wachttijd afhankelijk van de problematiek en de gewenste taal. Binnen 4 weken kan een telefonische screening plaatsvinden en een inschatting gegeven worden door het aanmeld team voor de actuele wachttijd.

(laatst geüpdatet in nov 2023)

Wachttijden Volwassenen

Op dit moment is er een aanmeld stop voor alle volwassen cliënten!

(laatst geüpdatet in nov 2023)

 

*In verband met de grote vraag en beperkte beschikbaarheid van onze psychologen is de wachttijd voor een SGGZ behandeling in het Spaans langer dan gewoonlijk.

De aangegeven wachttijden zijn slechts een indicatie. Omdat we afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van onze behandelaren, kan dit variëren per taal, zorgvraag en zorgzwaarte. Het kan dus voorkomen dat de wachttijd afwijkt van de hierboven genoemde indicaties.

Het kan voorkomen dat vanwege bijzondere omstandigheden zoals je (vermoedde) diagnose of je verzekeraar je langer moet wachten op een behandeling. In dit geval kun je contact opnemen met je verzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Deze is dan verplicht om een psycholoog voor je te zoeken waar je binnen de hiervoor wettelijk gestelde maximale wachttijden terecht kan.

Let op: de wachttijd gaat pas in vanaf het moment dat het dossier compleet is inclusief verwijsbrief, de telefonische screening heeft plaatsgevonden en je van het aanmeldteam bevestiging hebt gekregen dat je op de wachtlijst bent geplaatst.