BIG opleidingen tot GZ, PT en KP

Adagio is een erkende praktijkopleider voor de BIG-opleidingen tot GZ-psycholoog, Psychotherapeut en Klinisch Psycholoog, in samenwerking met de RINO Amsterdam en Rinogroep in Utrecht.

Adagio biedt een inhoudelijk en kwalitatief sterk opleidingstraject en zorgt voor gedegen praktijkbegeleiding binnen een hecht en nauw samenwerkend team.

Opleidelingen werken met cliënten met uiteenlopende problematiek, in verschillende levensfasen. Op die manier bouwen ze een gevarieerde caseload op en ontwikkelen ze de competenties die vereist zijn voor de opleiding en het werk als GGZ-professional. Daarnaast maakt Adagio steeds meer gebruik van E-health en opleidelingen kunnen op verschillende manieren participeren in de bij Adagio lopende onderzoeken.

Opleidelingen kunnen vanuit Adagio hun ervaring verbreden bij andere GGZ-praktijkopleiders. Daartoe heeft Adagio formele samenwerkingen met Het Hersencentrum, het OKT Amsterdam, het OLVG en het Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Er is nauw contact met de Kinderpraktijk Amsterdam. Adagio is ook onderdeel van het samenwerkingsverband ROOS om psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog in samenwerking op te leiden.

Voor Adagio is het noodzakelijk dat de opleidelingen in de talen van Adagio worden opgeleid. In combinatie met het veeleisende opleidingstraject staat dit garant voor een uitdagende professionele ontwikkeling.

Heb je hier vragen over of wil je in contact komen?

Stuur een e-mail naar:
Marije Evers; marije@adagioamsterdam.nl
Fiona Kat; fiona@adagioamsterdam.nl

Adagio Academy

Biedt een geaccrediteerde en gecertificeerde training gericht op herstel van Intimiteit in de praktijk.

De training is speciaal ontwikkeld voor hulpverleners. Het doel is kundigheid verkrijgen in ervaringsgericht werken aan herstel van intimiteit en seksualiteit na seksueel misbruik.

De training is gebaseerd op theoretische modellen uit de psychomotorische therapie, trauma seksuologie & psychodrama en op werkvormen vanuit de sensorimotor psychotherapie met kennis van psychotrauma.

Basisopleiding tot Systeemtherapeut 

Vanaf januari 2024 biedt Adagio samen met de Swolsche School het cursorische deel van de basisopleiding tot Systeemtherapeut.

De systeemtheorie als overkoepelend referentiekader wordt binnen de GGZ door velen omarmd om volwassenen, kinderen, gezinnen, families én zorgprofessionals zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Systeemtheorie maakt het mogelijk alle kennis op het gebied van (ontwikkelings)-psychologie, psychopathologie, psychiatrie, gezinshulpverlening en onderwijs in samenhang aan te bieden.

Stage bij Adagio

Adagio is een veelzijdige psychologenpraktijk die gespecialiseerd in het aanbieden van cultuursensitieve zorg aan kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen met een migratieachtergrond. Ook ons team wordt gekarakteriseerd door een grote diversiteit aan culturele achtergronden, die gezamenlijk veel verschillende talen spreken en de behandelingen en diagnostiek dus ook in verschillende talen aanbiedt. Denk hierbij naast Nederlands aan Engels, Spaans, Portugees, Frans, Italiaans, Papiamento en Slavische talen. 

Naast diversiteit op het gebied van taal en cultuur, bieden we ook een grote diversiteit aan zorg. Er werken bij ons onder andere psychologen (basispsychologen, GZ-psychologen, psychotherapeuten en Klinisch psychologen), systeemtherapeuten, lichaamsgerichte therapeuten en maatschappelijk werkers. Dit zorgt ervoor dat we ook op verschillende gebieden stages kunnen aanbieden.  

Algemene aspecten stage 

Je komt bij ons in omgeving waar veel collega’s constant bezig zijn zichzelf en de zorg te blijven ontwikkelen, door bijvoorbeeld BIG-opleidingen, verdiepende cursussen, supervisies en leertherapieën. Als stagiaire zal je een vaste werkbegeleider hebben met wie je geregeld contact hebt om je dagelijkse bezigheden mee te bespreken, maar zal je ook bij veel andere collega’s kunnen meelopen. Zo kun je leren van verschillende disciplines, ervaring krijgen met een verscheidenheid aan interventiemethodes en persoonlijke stijlen. Je krijgt vrijheid om je eigen richting te bepalen in jouw ontwikkeling binnen de stage, door specifieke collega’s op te zoeken waar jij graag van wilt leren. Daarbij is het nemen van initiatief erg belangrijk. 

Gezien we bij Adagio begeleiding, behandeling en diagnostiek bieden in veel verschillende talen, is het bij een stage gericht op cliëntcontact belangrijk om naast Nederlands en Engels nog een tweede vreemde taal te spreken (Spaans of Portugees als voorkeur). Dit verbreedt de mogelijkheden tot meedraaien in casuïstiek. 

Zie hieronder de specifieke vacatures voor de stages 

  • Klinische stage (volwassenen en kind & jeugd/orthopedagogiek) lees hier de vacature
    Op dit moment voeren we kennismakingsgesprekken met sollicitanten voor de klinische stage (volwassen en kind en jeugd) die in februari 2025 aanvangen, het is niet meer mogelijk om voor deze plekken te solliciteren.
  • Wetenschappelijk onderzoekstage: lees hier de vacature
  • Lichaamsgericht/PMT-stage 

Heb je zin om bij ons stage te lopen? Stuur dan jouw motivatie en CV naar sollicitaties@adagioamsterdam.nl ter attentie van Lourença Lopes. We zullen op basis daarvan een inschatting maken of we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.  

Aanpassingsstage BIG-registratie

Het is bij Adagio mogelijk om een aanpassingsstage te lopen in het kader van erkenning van buitenlandse diploma’s voor een BIG-registratie. Na de erkenningsaanvraag bij het ministerie kan je contact opnemen en kunnen we in een gesprek onderzoeken of het binnen een aanpassingsstage bij Adagio mogelijk is om te voldoen aan hun studieadvies voor het behalen van de BIG-registratie. Neem contact op met Marije Evers via sollicitaties@adagioamsterdam.nl. 

Voor Patiënten

In Adagio vinden we het heel belangrijk om ons te blijven ontwikkelen als professionals. Daarom is Adagio een erkende opleidingsinstelling. Wat betekent dat voor patiënten? Je kan te maken krijgen met een hulpverlener in opleiding. Sommige collega’s in opleiding doen veel samen met hun begeleider, terwijl andere collega’s in opleiding al voldoende ervaring en bevoegdheid hebben om zelfstandig te werken. In dat geval is de begeleider op de achtergrond aanwezig. Jij hebt dan als patiënt geen direct contact met de begeleider van je therapeut, maar de begeleider is wel eindverantwoordelijk voor jouw behandeling. Zij denkt mee met de therapeut en zij kan in het patiëntendossier om het verloop van de therapie goed te kunnen volgen. Heb je hier vragen over, stel ze gerust.