Psychologenpraktijk Adagio

Zie hier de actuele wachttijden: Wachttijden – Adagio Amsterdam

Wij zijn een kleine, ambulante instelling die niet continue bereikbaar is of opvang kan bieden. Adagio is daarom niet de geschikte plek voor problemen rondom ernstige verslaving of eetstoornissen, psychotische problematiek en (acute) suïcidaliteit. Vanwege onze focus op cliënten met een Latino achtergrond, raden wij Nederlands- en Engelssprekenden aan om elders therapie te zoeken waar de wachttijd mogelijk korter is.

Aanmelding voor behandeling verloopt via Zorgdomein. Vraag je huisarts om de verwijsbrief via ZorgDomein te versturen naar Adagio. Verwijzingen worden wekelijks verwerkt.

Indien je niet door de huisarts wordt doorverwezen, dan kan je je aanmelden via het aanmeldformulier op onze website. Een foto of scan van de verwijsbrief van je verwijzer is een verplicht onderdeel van de aanmelding en kan worden meegestuurd als bestand mee met de digitale aanmelding. Wij kunnen pas met jouw aanmelding aan de slag zodra we jouw verwijsbrief én aanmelding in goede orde ontvangen hebben. Telefonisch of per mail aanmelden is dus niet mogelijk. Als je als professional in de zorg iemand bij onze praktijk wilt aanmelden dan kan dat via ZorgDomein.

Na ontvangst van de aanmelding wordt er telefonisch contact met je opgenomen om een afspraak in te plannen voor een telefonische screening (maximaal 4 weken na het ontvangen van het volledige aanmeldformulier). Tijdens deze screening met een van onze psychologen worden vragen gesteld over jouw achtergrond en reden voor aanmelding, om zo een goed beeld te krijgen van de zorgvraag. Aan de hand van deze informatie wordt door ons aanmeldteam bepaald of Adagio de passende zorg kan bieden. Indien dit het geval is, word je op onze wachtlijst geplaatst (zie hier een overzicht van onze actuele wachttijden). Is Adagio niet in staat om passende hulp te bieden, zal contact met je worden opgenomen om te kijken naar andere mogelijkheden.

Zodra een passende behandelaar beschikbaar is, nemen wij contact met je op voor het inplannen van een intake.