Behandeling

  • Sta je voor een belangrijke beslissing of twijfel je over een bepaalde keuze?
  • Ervaar je conflicten of ben je ontevreden over je contact met andere mensen?
  • Heb je last van spanningsklachten of pieker je veel terwijl je niet kunt herleiden waar dat precies vandaan komt of wat je er tegen kunt doen?

Er zijn heel veel verschillende redenen te bedenken om de hulp van een psycholoog in te schakelen. Bij Adagio kun je met allerlei klachten terecht. Maar hoe ziet een behandeltraject er bij ons eigenlijk uit?

Een afspraak maken Je kunt telefonisch of via de mail contact met ons opnemen voor vragen of het maken van een eerste kennismakingsgesprek. Zo’n eerste afspraak noemen wij een ‘intake’ en draait in de kern om het kennis maken, het achterhalen van de aard en omvang van je probleem en het opstellen van een initieel behandelplan.

Het begin Wanneer tijdens de intake duidelijk wordt dat je waarschijnlijk binnen 5 tot 10 gesprekken geholpen kunt worden, starten we vrijwel direct met de behandeling. Dit betekent dat je op regelmatige basis bij ons in de praktijk op gesprek komt.

Meer nodig Wanneer duidelijk wordt dat je niet binnen 5 tot 10 gesprekken geholpen kan worden, gaan we over tot wat wij noemen ‘aanvullende psychodiagnostiek en indicatiestelling’ op basis waarvan we een langer behandeltraject bepalen. Dit betekent dat we de aard en omvang van je probleem beter gaan bekijken om er zeker van te zijn hoe we je daadwerkelijk goed kunnen helpen.

Weet je niet zeker of je met jouw vragen of klachten bij een psycholoog terecht kan? Op deze site vind je aanvullende informatie, maar bellen mag natuurlijk altijd. Je vindt onze contactgegevens hier.

Binnen Adagio werken we met verschillende behandelmethodes:

Cogmed (kan tijdelijk niet worden aangeboden)
Groeptherapie (in het Engels)

In combinatie  met de meeste behandelingen bieden we ook e-mental health toepassingen aan. Hierbij kun je denken aan (digitale) huiswerkopdrachten, het bijhouden van een dag- of nachtboek maar ook concrete oefeningen (met bijvoorbeeld filmpjes) die je herstel versnellen. Bij het eerste gesprek (de intake) legt je behandelaar je uit wat de mogelijkheden zijn. Weet je zeker dat e-mental health wat voor je is, meldt dit dan bij je aanmelding. Dan zorgen wij ervoor dat de psycholoog die je gaat helpen ruime ervaring heeft met e-mental health.