Wachttijden

De hieronder genoemde wachttijden gelden alleen voor volwassenen. Voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar is er aparte wachtlijst, ongeacht de gesproken taal.

Adagio Psychologen maakt geen onderscheid tussen de wachttijd voor aanmelding (aanmeldingswachttijd) en de behandeling (behandelingswachttijd). Omdat je door één psycholoog geholpen zal worden begint de behandeling direct na de intake.

Gemiddelde wachttijd Volwassenen:   minimaal 6maanden (tijdelijke aanmeldstop)

Gemiddelde wachttijd jeugd:                +/- 3 maanden

Update dec. 2021

*In verband met de beperkte beschikbaarheid van onze psychologen is de wachttijd voor een SGGZ behandeling in het Spaans langer dan gewoonlijk.

De aangegeven wachttijden zijn slechts een indicatie. Omdat we afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van onze behandelaren, kan dit variëren per taal, zorgvraag en zorgzwaarte. Het kan dus voorkomen dat de wachttijd afwijkt van de hierboven genoemde indicaties.

Het kan voorkomen dat vanwege bijzondere omstandigheden zoals je (vermoedde) diagnose of je verzekeraar je langer moet wachten op een behandeling. Vind je de wachttijd te lang? In dit geval kun je contact opnemen met je verzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Deze is dan verplicht om een psycholoog voor je te zoeken waar je binnen de hiervoor wettelijk gestelde maximale wachttijden terecht kunt.

Let op: de wachttijd gaat pas in vanaf het moment dat het dossier compleet is. Dit houdt onder andere in dat er een verwijsbrief is van de huisarts en dat de telefonische screening geweest is.

%d bloggers liken dit: