Over de kosten

Gecontracteerde zorg Met vrijwel alle zorgverzekeraars hebben wij een contract voor Basis GGZ. Voor specialistische GGZ hebben wij met een kleinere groep verzekeraars contracten. Bij aanmelding zullen we u vragen bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent en wat voor polis u daar heeft (natura/restitutie). Hebben wij een contract met uw verzekeraar, dan zijn er (anders dan het eventuele eigen risico) geen kosten verbonden aan de therapie.

 

Ongecontracteerde zorg Hebben wij geen contract met uw verzekeraar (CZ en alle verzekeringen onder het CZ label), dan zijn er mogelijk wel kosten verbonden aan de therapie. Afhankelijk van uw polis varieert de hoogte van de vergoeding door de verzekeraar. Heeft u een restitutiepolis; dan zal verzekeraar het volledige bedrag vergoeden. Bij een natura polis ligt dit op 70%. Voor ongecontracteerde zorg hanteren wij de landelijk geldende NZA tarieven.

 

Onverzekerde zorg Een heel aantal diagnoses die eerder wel vergoed werden, vallen niet langer onder de verzekerde zorg. Het gaat onder andere om de aanpassingsstoornis, werkgerelateerde problematiek zoals ‘burn-out’, identiteitsproblemen en relatieproblemen. Therapie in dit kader vallen niet onder de verzekerde zorg en zullen bij u als client in rekening gebracht worden. Indien u een behandeling wenst die niet door de zorgverzekeraar vergoed wordt, zullen wij afspraken maken over het tarief.

Relatie- en gezinstherapie kan nog wel vergoed worden als de therapie plaats vindt in het kader van een behandeling op een diagnose die wél vergoed wordt, zoals bijvoorbeeld depressie, angst, persoonlijkheidsproblematiek.

 

Eigen risico Via de basisverzekering heeft elke volwassene een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering van €385. Dat betekent dat u de eerste €385 die u aan zorgkosten (binnen of buiten de GGZ) maakt, zelf moet betalen. Pas daarna betaalt de zorgverzekeraar de kosten. Heeft u vrijwillig een hoger eigen risico, dan kunnen de kosten hoger uitvallen dan €385,-. Kinderen onder de 18 jaar betalen geen premie en hebben daarom géén eigen risico.

%d bloggers liken dit: