Onderzoek: Herstel van Intimiteit en Seksualiteit

Binnen Adagio doen we onderzoek naar de lichaamsgerichte behandelmodule ‘Herstel van intimiteit en seksualiteit’. 

Deze module richt zich op slachtoffers van seksueel geweld met een afgeronde traumabehandeling en/of weinig tot geen klachten meer op het gebied van herbelevingen en nachtmerries. Binnen deze lichaams- en ervaringsgerichte module staan we stil bij de reacties van het lichaam, de grenzen binnen intimiteit en seksualiteit, maar ook onderzoeken we de aanwezige wensen en behoeftes op dit gebied. 

De module wordt gegeven door minimaal 1 Psychomotore therapeut en wordt aangevuld met een tweede behandelaar (ervaringsdeskundige, Psycholoog, psychotherapeut oid) 

Het onderzoek richt zich momenteel op de behoefte onder slachtoffers en hulpverleners aan een behandelmodule gericht op dit thema. De resultaten zijn momenteel binnen en zullen komende weken verwerkt worden tot een eerste publicatie.

In de volgende fase van het onderzoek zullen we de resultaten van de eerste (pilot)groepen delen. Er lopen momenteel groepen waarbij de resultaten van de module zowel kwantitatief als kwalitatief worden gemeten en vastgelegd. Veer meer informatie over het onderzoek en/of de module kun je contact opnemen via onderstaand e-mailadres: onderzoek@adagioamsterdam.nl 

%d bloggers liken dit: