Mindfulness

Adagio biedt  een Mindfulness training voor kinderen van 8 tot 12 jaar aan.

Met wordt er met enige regelmaat  een mindfulness cursus voor (Spaanstalige) volwassenen aangeboden. Binnen lopende behandelingen wordt bovendien soms gebruikt gemaakt van mindfulness oefeningen.
Op dit moment is er geen cursusaanbod. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de start van een nieuwe cursus, kunt u mailen naar info@adagioamsterdam.nl.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is het je bewust zijn van een ervaring in het hier en nu en deze accepteren. Ervaringen roepen een wereld van gedachten en gevoelens op. We hebben vaak het idee dat we er meteen wat mee moeten, terwijl dat lang niet altijd nodig is. In de mindfulness training bij Adagio leert je kind gedachten en gevoelens waar te nemen en te bekijken, zonder iets raar of stom te vinden en zonder er meteen op te reageren.

Heel veel handelingen gaan op de automatische piloot, zoals je boterham smeren, tanden poetsen, ademhalen en nog een heleboel meer. Je bent er niet echt ‘bij’ en bent je dan niet bewust van fijne of juist nare gevoelens en gedachten. Als je met aandacht iets doet, kun je er meer van genieten.

Je niet bewust zijn van nare gevoelens lijkt misschien prettig, maar ze gaan dan juist een eigen leven leiden. Je kind voelt zich dan rot zonder goed te weten waarom. Wanneer je kind deze gevoelens leert herkennen en er op een vriendelijke en begripvolle manier aandacht aan besteedt, kan het er beter mee omgaan.

Wie, Wat, Waar, Wanneer?

De mindfulness training van Adagio is geschikt voor kinderen van 8-12 jaar met concentratieproblemen, slaapproblemen of moeite met omgaan met gevoelens van boosheid en verdriet. Maar ook kinderen zonder duidelijke klachten die beter willen leren om zich met hun lijf en hoofd te ontspannen, kunnen veel aan de mindfulness training hebben. Onderzoek toont aan dat kinderen beter slapen en minder piekeren als ze geoefend zijn in mindfulness.

Omdat wij het belangrijk vinden om voor de start van de training een goed beeld te hebben van uw kind, zullen we u als ouder(s) uitnodigen voor een intakegesprek. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 75 minuten. Daarnaast is er een ouderbijeenkomst. Om de kwaliteit van de training te waarborgen, bestaat de groep uit maximaal 6 kinderen. De cursus wordt gegeven door twee trainers, die GZ-psycholoog (i.o.) of psychotherapeut i.o. zijn. Aan het einde van de training wordt met u en uw kind geëvalueerd. De trainingen vinden plaats in onze praktijk op de Mauritskade in Amsterdam oost.

Kosten

De kosten voor de Mindfulness training zijn 350 euro. Dit is inclusief een boekje voor de ouder, een CD met oefeningen en een werkboekje voor het kind.

Meer weten?

Bel 020-7761042 of mail naar info@adagioamsterdam.nl