Home

Voor Nederlands- en anderstaligen Adagio Amsterdam is een kleinschalige psychologen praktijk in Amsterdam-Oost waar zowel kinderen, volwassenen als ouderen terecht kunnen voor psychologisch consult en behandeling. Onze praktijk is anders dan andere praktijken omdat wij zowel Nederlandstalige als anderstalige mensen kunnen helpen. Talen die binnen onze praktijk gesproken worden zijn Nederlands, Spaans, Italiaans, Portugees, Engels, Frans en Papiamento.

Verder zijn wij gespecialiseerd in de kinder & jeugdpsychologie, neuropsychologie, relaties en families en daarnaast hebben wij veel kennis en ervaringen op het gebied van bi-culturaliteit. Wil je weten of wij iets voor je kunnen betekenen? Bel of mail ons voor een vrijblijvend kort consult.

Over de naam ‘Adagio’… ‘Adagio’ is van oorsprong een Italiaanse muziekterm die aangeeft dat een muziekstuk in een langzaam, comfortabel (‘op je gemak’) tempo gespeeld wordt. Maar een ‘adagio’ is voor latino’s ook een wijsheid, een uitgangspunt, een principe dat verband houdt met advies, kennis en kennisoverdracht. En daarnaast betekent het ook ‘met zorg gemaakt of gedaan’. Drie uitgangspunten die voor ons heel belangrijk zijn, want binnen Adagio gaan wij graag op een ambachtelijke manier te werk en houden wij altijd rekening met de persoonlijke omstandigheden van de mensen waarmee en waarvoor wij werken. De menselijke maat is voor ons het uitgangspunt.