Cogmed

Heb jij of heeft jouw kind last van concentratieproblemen of moeite met het onthouden van instructies? Moeite met het beginnen aan een taak of ben je veel aan het dagdromen? Dan kan er sprake zijn van een werkgeheugenprobleem. Bij Adagio kunnen wij daar wellicht bij helpen.

Cogmed Coach

De Cogmed Werkgeheugen Training is een internationaal wetenschappelijk bewezen effectieve methode om kinderen, pubers en volwassenen te helpen bij het verbeteren van hun concentratie. Binnen Adagio werkt een gecertificeerde Cogmed coach die deze Werkgeheugen Training aanbiedt.

Gelijk aan de slag?

Wanneer je jezelf of je kind aanmeldt voor de Cogmed Werkgeheugen Training en er voldoende aanwijzingen voor een werkgeheugenprobleem en/of aandacht-probleem zijn, kan er na de intake meteen worden gestart met het traject. Het kan ook dat er nog vragen zijn over de precieze cognitieve problemen waar jij of je kind tegenaan loopt. In dat geval kunnen we in overleg besluiten tot neuropsychologisch onderzoek, waarbij onder andere aandacht en geheugen worden getest.

Hoe duur?

Wanneer je bent verzekerd bij VGZ krijg je in principe het gehele traject vergoed, met uitzondering van eventueel neuropsychologisch onderzoek en de eigen bijdrage van 100 euro. Wanneer je bent verzekerd bij een andere verzekeraar kan de vergoeding variëren. Dit is afhankelijk van je pakket. Hoe het bij jouw verzekeraar geregeld is brengen we graag met je in kaart. Voor kinderen kan het zijn dat de gemeente waarin ze wonen een beschikking afgeeft, waardoor Cogmed vergoed wordt vanuit de Jeugdwet. Neem voor meer informatie contact op met ons.

Iets voor jou?

Als je je afvraagt of de Cogmed training iets voor je kan betekenen kun je bellen voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kort eerste consult.

Meer weten?

Mail naar info@adagioamsterdam.nl of bel 020-7761042.